Reparatie paardentrailers  

Het uitstellen van het onderhoud en reparatie van uw paardentrailer is niet verstandig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van een paardentrailer en bevordert de verkeersveiligheid. Daarnaast zorgt een goed onderhouden paardentrailer er voor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, wanneer u op weg bent met uw paard. Onderhoud daarom uw paardentrailer regelmatig. Onderstaand kunt u verschillende onderdelen vinden om uw paardentrailer zelf op te knappen.


Vervangen van houten bodem en wanden van paardentrailer

Het hout dat gebruikt wordt bij de bouw van paardentrailers is steeds vaker van een dermate slechte kwaliteit dat bodems en wanden snel gaan rotten. Bij controle van paardentrailers, ouder dan 5 jaar, komt acht van de tien keer een rotte of versleten houten vloer of wand aan het licht. Als de rest van de trailer in goede staat is, besluiten de meeste klanten om de houten vloer te (laten) vervangen door een aluminium bodem. Het is ook mogelijk de wanden van de paardentrailer te vervangen door geanodiseerde aluminium profielen. Door het hout van uw paardentrailer te vervangen door aluminium, rot de paardentrailer niet meer en gaat deze nog jaren mee. Door rubberen trapbescherming aan te brengen in uw paardentrailer blijven de wanden veel langer in goede staat. Er komen geen beschadigingen en hiermee voorkomt het rotten van houten wanden. Om een paard rustig te vervoeren is een antislip-vloer belangrijk. Voor paardentrailers bieden wij een rubberen gietvloer of diverse rubber trailermatten.

Verlichting paardentrailer  

Verlichting is een essentieel onderdeel van uw aanhanger. Het is essentieel voor uw zichtbaarheid op de weg, en dus uw veiligheid. Bovendien zal een goede verlichting in de paardentrailer het laden van uw paard vergemakkelijken. Een paard loopt namelijk het makkelijkst van een donkere naar lichte omgeving. Voldoende licht in de paardentrailer zal dus het laden van uw paard bevorderen. 

 

Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.