Reparatie paardentrailers  

Het uitstellen van het onderhoud en reparatie van uw paardentrailer is niet verstandig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van een paardentrailer en bevordert de verkeersveiligheid. Daarnaast zorgt een goed onderhouden paardentrailer er voor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, wanneer u op weg bent met uw paard. Onderhoud daarom uw paardentrailer regelmatig. Onderstaand kunt u verschillende onderdelen vinden om uw paardentrailer zelf op te knappen.


Vervangen van houten bodem en wanden van paardentrailer

Het hout dat gebruikt wordt bij de bouw van paardentrailers is steeds vaker van een dermate slechte kwaliteit dat bodems en wanden snel gaan rotten. Bij controle van paardentrailers, ouder dan 5 jaar, komt acht van de tien keer een rotte of versleten houten vloer of wand aan het licht. Als de rest van de trailer in goede staat is, besluiten de meeste klanten om de houten vloer te (laten) vervangen door een aluminium bodem. Het is ook mogelijk de wanden van de paardentrailer te vervangen door geanodiseerde aluminium profielen. Door het hout van uw paardentrailer te vervangen door aluminium, rot de paardentrailer niet meer en gaat deze nog jaren mee. Door rubberen trapbescherming aan te brengen in uw paardentrailer blijven de wanden veel langer in goede staat. Er komen geen beschadigingen en hiermee voorkomt het rotten van houten wanden. Om een paard rustig te vervoeren is een antislip-vloer belangrijk. Voor paardentrailers bieden wij een rubberen gietvloer of diverse rubber trailermatten.

Verlichting paardentrailer  

Verlichting is een essentieel onderdeel van uw aanhanger. Het is essentieel voor uw zichtbaarheid op de weg, en dus uw veiligheid. Bovendien zal een goede verlichting in de paardentrailer het laden van uw paard vergemakkelijken. Een paard loopt namelijk het makkelijkst van een donkere naar lichte omgeving. Voldoende licht in de paardentrailer zal dus het laden van uw paard bevorderen. Wij kunnen uw verlichting repareren of naar wens aanpassen.

Vervangen banden van paardentrailers en bandenspanning 

Extra aandacht verdienen banden die gemonteerd zijn op bijvoorbeeld aanhangers, caravans, campers, bootopleggers en paardentrailers. Door onregelmatig gebruik en continu maximale belasting tijdens gebruik van de paardentrailer kunnen de banden sneller verouderen. Banden die ouder zijn dan 10 jaar moeten sowieso vervangen worden, ook als deze er aan de buitenkant nog goed uitzien. Wij adviseren banden tussen de 6 en 8 jaar te vervangen. Zelfs als de banden nog voldoende profiel hebben, kunnen ze wel beschadigd zijn of door veroudering droogtescheurtjes vertonen. Het rubber van de band droogt namelijk uit door zonlicht, blootstelling aan de buitenlucht, UV-straling en hoge temperaturen.

Rijden op te zachte banden geeft extra slijtage van de banden. Daarnaast verhoogt het brandstofverbruik én kan tot onveilige situaties leiden. Bovendien rijdt u met de juiste bandspanning comfortabeler met uw paardentrailer en komt dit het rijgedrag ten goede. Een stuk veiliger dus. De maximaal benodigde bandenspanning staat vaak vermeld op de zijkant van de band. Bij elk onderhoud of reparatie van een paardentrailer controleren wij de bandenspanning, en mocht dit extra aandacht verdient dan melden we dit.

Gespecialiseerde paardentrailermonteurs  

Onze werkplaats is er op ingericht om snel en vakkundig uw paardentrailer te repareren. Onze monteurs hebben allemaal affiniteit met paarden en daardoor een groot inlevingsvermogen om tot de juiste oplossing te komen als u tegen een probleem aanloopt. Daarnaast hebben zij zich door de jaren heen gespecialiseerd in het onderhouden van paardentrailers. Alle reparaties van de paardentrailers worden volgens de erkende richtlijnen uitgevoerd.

Advies: periodiek controleren paardentrailer 

Wij adviseren om jaarlijks of om de twee jaar, afhankelijk van het gebruik, een onderhoudsbeurt aan uw paardentrailer uit te laten voeren. Regelmatig onderhoud voorkomt dat u met een onveilige paardentrailer de weg op gaat. Regelmatig onderhoud is ook voordelig. Wij sporen kleine mankementen tijdig op voordat ze uitgroeien tot grote problemen die u veel meer geld kosten.

Voorkom boetes!  

Aanhangwagens en paardentrailers worden vaak grondig gecontroleerd door de politie. De meeste bekeuringen worden uitgedeeld op basis van technische mankementen.
  • Breekkabel niet aanwezig
  • Ondeugdelijke vloer paardentrailer
  • Banden te oud of te weinig draagvermogen
  • Reminrichting functioneert niet
  • Verlichting niet in orde
Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.